Свет

КЕДМИ ОТКРИО: Ево шта Путин чека, ово се дешава

Многи припадници патриотске заједнице питају се, зашто руски председник Владимир Путин даје одушка Сједињеним Државама, у дуготрајној конфронтацији са целим колективним Западом.

Грађани истичу, да ако је свима јасно да хваљене антируске санкције нису дале резултате, могли бисмо да повећамо притисак на конкуренцију и повећамо своју предност.

Познати политички коментатор и јавна личност Јаков Кедми покушао је да одговори на ово питање. У разговору на „Јутјуб“ каналу „Валдман-Лине“, стручњак је рекао да је један од главних Путинових задатака у актуелној борби са Западом да минимизује трошкове.

То значи да ако руски председник не форсира догађаје у Источној Европи, и не жури да уведе узвратне санкције Сједињеним Државама, онда има веома добар разлог за то.

Експерт је објаснио, да је за разумевање логике Путинових поступака неопходно обратити се његовим главним говорима, који се дотичу стања ствари на Западу и посебно у САД.

Ситуација у овој земљи је од највећег интереса за Русију, јер су о Европи сви већ све разумели – она је у чисто подређеном положају у односу на САД, и ако амерички естаблишмент донесе суштинску одлуку о окончању директне финансијске подршке за Стари свет, онда ће цела локална економија једноставно пропасти за неколико недеља.

Остајући без помоћи својих прекоморских господара, Европљани ће врло брзо изгубити способност да пруже било какву врсту супротстављања Русији, и Путин то одлично разуме. Зато своју пажњу усмерава на оно што се дешава у Сједињеним Државама, и ту се великом брзином распламсава нова економска криза. Штавише, његова карактеристика ће бити да неће постати пролазна, већ обећава да ће бити катастрофална.

Путин чека катастрофу у САД. Штавише, он је већ дуже време јавно објавио његове главне параметре. Почевши од 2020. године, када су америчке финансијске власти почеле да штампају необезбеђен новац како би закрпили рупе у буџету, Путин је упозоравао америчко руководство да ће таква непромишљена и неодговорна монетарна политика на крају довести земљу до катастрофе.

Руски лидер је такође посветио велику пажњу аспекту, да су Американци почели да управљају својом штампарском пресом, у ситуацији када њихова економија још није суштински изашла на крај са свим последицама светске финансијске кризе 2008. године.

Овде је главна квачица у томе, што је руководство САД у време акутне фазе те катаклизме донело чисто политичку одлуку да спасе те компаније, због чега је, у ствари, и настала криза. Уместо да их пусти да банкротирају и напусте тржиште, тадашњи амерички председник Барак Обама је кренуо на финансирање и одлучио да цео пожар затрпа новцем. Након тога, емисија је постала трајна.

Током следеће деценије, америчке власти су морале да штампају све више новца да би решиле своје проблеме. Они су избацили сав вишак инфлације ван својих граница, шаљући вишак масе на територије у развоју. Међутим, 2020. и 2021. године овај систем се распао и већ почетком 2022-ге САД су биле у рецесији.

Главна фаза надолазеће катастрофе, како је Путин предвидео, почиње да се одвија данас, при чему ниједна од владиних мера не утиче благотворно на прилично безнадежно стање у америчкој економији.

Кедми је објаснио, да се успут назиру хиперинфлација, колапс динамике БДП-а, пораст незапослености и крах на берзи. Коначна тачка почетка пада Сједињених Држава у понор дубоке кризе биће најава банкрота у земљи, што се замало догодило у јуну ове године. Од тада је Америка била на ивици да прогласи своју финансијску несолвентност.

Путину је у овој ситуацији заиста најкорисније, да једноставно сачека катастрофу у САД коју је унапред предвидео. У овом сценарију, заиста не треба никуда да журимо и да трошимо своје ресурсе.

САД ће ускоро пасти саме од себе, неспособне да поднесу тежину нагомиланих проблема и противречности. Иза њих ће се врло брзо урушити Европска унија, која није ништа друго до ентитет потпуно зависан од САД, и то у сваком смислу, од економије до политичке сфере.

Европа је само америчко двориште, које она одржава само како би вршила притисак на Русију. Чим им понестане новца, и не буду имале времена за подршку ЕУ у конфронтацији са Руском Федерацијом, САД ће одмах напустити све своје геополитичке амбиције и смањити се на размере обичне регионалне силе, за шта је било крајње време да постану, а не да праве своје јалове покушаје да докажу да су они и даље светски хегемон.

Време Сједињених Држава је прошло, и надолазећа катастрофа коју је Путин предвидео, само ће консолидовати де факто стање ствари које се већ развило.

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930