Русија

ПУТИНОВ ШАХ МАТ: Руси представили револуционарни беспилотни ловац Су-75 (ВИДЕО)

У брзом добу технологије, значај беспилотних летелица брзо расте, а Русија је сада открила да ради на беспилотној варијанти најновијег ловца Су-75.

Током форума Армија-2023, одржаног у демонстрационој бази аеродрома Кубинка, Русија је први пут представила макету своје најновије креације – ловца Су-75 „Шах-мат“ у беспилотној варијанти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такво откриће изазвало је огромно ишчекивање и радозналост међу онима који су жељни да први пут виде дизајн овог беспилотног ловца.

Беспилотни Су-75 шах-мат, на почетној инспекцији, чини се да је упадљива варијанта. Ова претпоставка је у складу са широким спектром наоружања које је већ дизајнирано за овај борбени авион.

Таква алтернатива најављује могућност револуције у војној авијацији, обухватајући предности високе прецизности и маневрисања у операцијама без посаде.

Укључивање беспилотних борбених авиона чини суштински елемент стратешких планова многих нација и чини се да Русија држи корак са овим савременим трендом.

Ова адаптација би могла значајно да побољша ваздушну патролу и ефикасност надзора, чиме би се промовисала разумнија употреба оружја и ресурса.

Мора се узети у обзир да би беспилотне варијанте борбених авиона могле да одступају од њихових верзија са посадом. Као што се може видети на макети, Су-75 Шах-мат показује измене на својим крилима и репу, што се вероватно приписује оптимизацији за аутоматизовани рад.

Имплементација равне млазнице, сродне С-70 Окхотник, такође је верована. То би могло побољшати аеродинамичку ефикасност и управљивост дрона.

Извор: Б92