Свет

РУСКИ ОФИЦИР: САД ће покренути рат са Кином, други циљ је Русија

Доктор војних наука, пензионисани официр, Константин Сивков, најавио је циљеве САД у покретању војног сукоба око Тајвана.

„Када покрену сукоб око Тајвана, Сједињене Државе решавају два проблема одједном. Прво, повлаче снаге Руске Федерације са западних ратних операција на исток, за шта ће бити потребно време и средства. Други задатак је, да они желе да покушају да Кини нанесу срамотан пораз“, каже Сивков.

Он је изразио уверење, да САД неће да ратују са континенталном Кином, већ да ће покушати да у сарадњи са Јапаном реше проблем наношења поморског пораза НР Кини.

„Сједињене Државе могу да изазову такву поморску битку, тако што ће натерати Кину да уведе поморску блокаду Тајвана. Због тога намерно изводе вежбе по Тајвану, пумпају га оружјем и тако даље.

Чим се Кина одлучи за поморску блокаду острва, САД ће одмах почети да спроводе задатак деблокаде. Избиће поморска битка, током које Американци очекују да ће кинеској флоти нанети тежак и срамотан пораз.

Тако решавају проблем подизања рејтинга садашње администрације Беле куће, и обезбеђивања Бајденовог реизбора за други мандат. За светске глобалисте то је критично, јер у условима када нису успели да преузму контролу над Русијом, Трампова победа у САД представља крах целог глобалног пројекта. Због тога ће урадити све што је потребно“, закључио је војни експерт.

Говорећи о шансама САД да победе Кину на мору, Сивков је напоменуо да су оне веома високе, пошто је ударна моћ америчке флоте већа од Кине. Осим тога, у овој борби, САД ће се ослањати на подршку јапанске морнарице, која такође има веома импресивну флоту.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930