Србија

Сергеју Трифуновићу забрањен улазак у Хрватску и све земље ЕУ

Фото: Јутјуб

Српском глумцу Сергеју Трифуновићу забрањен је улазак у Хрватску и све земље у Европској Унији, плус у три државе ЕФТА – Исланд, Лихтенштајн и Норвешку.

Ово је саопштено на званичном сајту Полицијске управе сплитско-далматинске, а саопштење преносимо у наставку, у целости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Подстакнути јавном објавом на друштвеној мрежи која је препуна нетачних информација, али и увредљивих и погрдних речи за полицијске службенике, дужни смо да јавност обавестимо о тачним информацијама и чињеницама везаним уз наше поступање.

У протекла два дана мушкарац је својим понашањем на подручју Сплита остварио пет прекршаја. Након позива грађана и затражене интервенције на плажи Кашјуни због почињења прекршаја из чл.30 Закона о прекршајима против јавног реда и мира, мушкараца ничим изазван вређа полицајце на начин који није примерен за јавну објаву.

Врло брзо након завршетка овог поступка, у суботу на подручју Сплита, мушкарац је поновно остварио обележја прекршаја из чл. 30. Седећег дана 09. септембра 2023. на друштвеној мрежи реметио јавни ред и мир, објавом и истицањем текста непримереног садржаја. Уз изругивање уједно је омаловажио и рад заштитара који, ангажовани од стране Града Сплита, свакодневно, у ноћним сатима врше службу како би грађанима Сплита а посебно старе градске језгре омогућили несметано функционирање и ноћни мир. Упорност је исказао и док је у објави испод текста наставио с вређањем и омаловажавањем службене особе, упркост чињеници што је претходног дана, 08. септембра 2023. кажњен због истог прекршаја.

“Није харач него казна у складу са законом”

Због почињених описаних прекршаја изречене су му новчане казне у складу са законом. Поступање полицијских службеника цело време је било професионално и законито, а изречене казне нису харач већ су то казне одређене законима Републике Хрватске.

Да подсетимо, глумац Сергеј Трифуновић кажњен је пред Опшинским прекршајним судом у Сплиту са 500 евра због држања пса без надзора и наводног вређања полицијских службеника.

Након што је пуштен на слободу и кажњен, Сергеј Трифуновић се огласио на свом Инстаграму.

– Ок. Ајмо овако. Малтретирања која сам данас доживео могу да се упореде са историјским сликама у којима градом парадирају полицијске снаге са некаквим прасећим главама у мајицама са крагном и Пит Булл секјурити беџом, који малтретирају мештане и власнике кафића који се лижу са градском власти. Малтретирања која сам данас истрпео нисам никад и нигде. Да контрапарафразирам Оливера Драгојевића – никада више нећу доћи у Сплит – написао је Сергеј.

– Адио. А било је липо и сви ви моји драги пријатељи из Сплита сте увек добродошли – додао је Трифуновић.

Извор: Блиц