Свет Србија

СТРАВИЧАН СУДАР СРПСКОГ АУТОБУСА У ГРЧКОЈ: Погинуло троје путника, 78 повређено

Три особе су погинуле у тешком удесу аутобуса са српским таблицма и аутомобила у недељу нешто пре 7.00 часова на 521. километру националног пута Атина-Солун, у близини рејона Поликастро на излазу за Евзонон.

У саобраћајној несрећи учествовао је туристички аутобус на спрат српских регистарских ознака и 78 путника, који се фронтално сударио са аутомобилом са четири путника. Тројица путника аутомобила пронађена су мртва, а четврти је тешко повређен. Убрзо након што се аутобус сударио са возилом, други аутомобил је налетео на возило. Међутим, двоје путника, жена и дете, нису повређени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аутобус и један аутомобил пали су у јарак где није било воде.

На лице места изашла је полиција и ватрогасна јединица са 18 ватрогасаца и 6 возила.

Саопштено је да је 40 особа повређено, од којих је једна интубирана.

ЕКАВ је саопштио да има 40 повређених одраслих особа, од којих је једна интубирана и двоје деце од 6 и 9 година. Повређени су задобили различите повреде, а на лицу места су указали лекари из мобилних јединица. Повређени су пребачени у болницу Килкис, док је повређена особа која је морала да буде интубирана пребачена код Хипократа. У акцији је учествовало 12 возила хитне помоћи и 3 мобилне медицинске јединице. Аутобус КТЕЛ Килкис понудио је превоз путника аутобуса.

Извор: Srbija Danas