Спорт

СКАНДАЛОЗНО! Албански фудбалер показао чизму која гази српску земљу, величао терористичку ОВК и говорио о Великој Албанији

Фото: Твитер принтскрин

Репрезентативац Албаније Мирлинд Даку прославио је гол против Пољске, у квалификацијама за Европско првенство 2024. у Немачкој, тако што је скинуо дрес и показао тетоважу на рамену посвећену озлоглашеној терористичкој организацији ОВК (Ослободилачка војска Косова). Није ту био крај његовим политичким испадима, пошто је касније говорио о тзв. Великој Албанији.

Даку је рођен у Гњилану на Косову. Донедавно је наступао за селекцију јужне српске покрајине, да би затим одлучио да брани боје Албаније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дебитантски погодак у дресу те репрезентације прославио је поменутим гестом, а касније је открио и коме посвећује гол.

– Посвећујем гол мојим сународницима на Косову који су дали све за своју домовину како бисмо ми могли овде данас да играмо и ујединимо све албанске територије – рекао је Даку, а ФС Косова је пренео његову изјаву за државну телевизију Албаније.

Иначе, на Дакуовој тетоважи стоји натпис Катана 138 (Катана је био надимак команданта ОВК Агима Рамаданија који је убијен у бици на Кошарама, предводећи 138. бригаду те сепаратистичке организације), уз чизму која гази гранични камен на Кошарама, односно парче српске земље на којој пише ћирилично СРЈ (Савезна Република Југославија).

Да видимо хоће ли УЕФА реаговати на ово. Познато је да Европска кућа фудбала има нулту толеранцију на овакве испаде.

Извор: sportal.blic.rs