Спорт

„ПОМОГЛИ СУ МИ БОГ И АНЂЕЛИ ЧУВАРИ!“ Ђоковић отворио душу након финала: Можда нећете веровати, али то ми се много пута десило

Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је четврту титулу на Отвореном првенству САД у Њујорку, 24. гренд слем трофеј у каријери, пошто је у финалу победио трећег играча света Руса Данила Медведева после три сета, 6:3, 7:6, 6:3.

Ђоковић је у 36. гренд слем финалу, а 10. на Ју Ес Опену, освојио 24. гренд слем титулу и изједначио се са досадашњом рекордерком Маргарет Корт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекордер у конкуренцији тенисера, пошто је Шпанац Рафаел Надал остао на 22 гренд слем титуле.

Емотивни српски ас након изузетно напорног меча открио је шта му је помогло да пронађе снагу и преброди тешке моменте у другом сету.

“Бог и анђели чувари. У тим тренуцима више не осећате ноге, не осећате снагу, врти ти се у глави и нестаје ти тло под ногама… У тим тренуцима са својом вером се надаш да ће доћи до те божанске интервенције. Можда ми нећете веровати, али ми се много пута десило да сам себе изненадио – како је било могуће да издржим такве напоре. Ако верујеш да ће ти Бог помоћи, у шта изузетно верујем – Бог је присутан у тим моментима када играш само по интуицији, пребацујеш лоптицу 30 пута, играш тако дугачак други сет, више јасно не видиш лоптицу…Тешко је то описати некоме ко не види те ситуације из мог угла, када се дође до тачке крајње исцрпљености“, каже Новак и додаје:

„Тај други сет је можда за менеи био и најтежи сет у каријери, поготово са њим. Размишљао са да се некако провучем кроз тај сет до тај-брејка, да се опет нађем “на својој територији” и успео да себи створим добру шансу и “програм се” кроз тај сет. Данила зезају тиме што га зову “хоботница” – јер све хвата, све враћа, тера да одиграш још један ударац, да га надмудриш… Знао сам да се неће предати, против Алкараза је одиграо феноменалан меч и претпостављао сам шта ме очекује. Нисам мислио да ћемо одиграти такав меч, а освајање другог сета је пресудило победника. После тога сам повратио снагу и боље сам се осећао”, рекао је Новак.

Извор: Курир спорт