Свет

СКОТ РИТЕР ОТКРИО: Ово је фатална грешка, Русија ће понизити САД пред целим светом

Снабдевањем тенкова Абрамс, САД су дале руском председнику Владимиру Путину прилику да покаже целом свету како ће та возила бити уништена у Украјини, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал „Јудгинг Фреедом“.

– Ако ставите Абрамс тенкове на бојно поље, Руси ће моћи да их униште. Шта би могло бити боље за Русе него да покажу целом свету како пале америчке тенкове? Колико смо глупи да им дамо 31 прилику да то ураде – рекао је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима бившег обавештајца, нове залихе НАТО опреме неће моћи да утичу на ситуацију на фронту. Бела кућа у великој мери потцењује потенцијал руске војске, сматрајући да нема чиме да се супротстави америчком „магичном оружју“, додао је Ритер.

– Најбољи исход на који можемо да рачунамо је замрзнути конфликт, а ми покушавамо да играмо на нерешен резултат, али то Русији није потребно, они иду само на победу – закључио је он.

У понедељак, 25. септембра, председник Џо Бајден је рекао да ће први Абрамс стићи у Украјину следеће недеље. Укупно, Бела кућа је обећала да ће пребацити 31 јединицу, а прва серија ће се, према извештајима медија, састојати од десет оклопних возила. Осим тога, Пентагон је најавио трансфер граната са осиромашеним уранијумом украјинским оружаним снагама, које ће бити испоручене до испоруке Абрамса.

Руски председник Владимир Путин приметио је да, и немачки тенкови Леопард и америчка борбена возила пешадије Бредли, којима је Запад наоружао Кијев за контраофанзиву, лепо горе.

Извор: Информер/Медији