Спорт

СРБИЈА ЈЕ У ПОЛУФИНАЛУ МУНДОБАСКЕТА: Литваније је разбијена

Коначно смо тамо где и припадамо, играћемо за медаљу!

Србија је после невероватно добре утакмице стигла до полуфинала Мундобаскета пошто је данас у Манили савладала Литванију резултатом 87:68.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У полуфиналу ћемо играти против бољег из дуела Канаде и Словеније.

Валанчијунас и Браздеикис су почели сјајно ван линије 6.75, али је све сјајно функционисало и у нападу наше селекције, па је после три минута било 8:8.

Седекерскис је погодио нову тројку, а четврту исти играч, а невероватно звучи да скоро пет минута није било фаула на овом мечу што није одговарало нашој селекцији која је губила са 16:10.

Богдановић и Милутинов су били веома расположени у нападу, али нам је Валанчијунас правио велике проблеме. Када је горостасни Литванац изашао, Петрушев је погодио прву тројку за Србију, а онда невероватан кош Николе Јовића из офанзивног скока уз фаул, након чега смо смањили на 20:18, да би после украдене лопте Аврамовића Србија дошла до изједначења.

Чак пет тројки је примила наша репрезентација у првој деоници, што је можда и одлучило победника првих десет минута, али било је ствари којима је селектор Пешић и те како био задовољан.

После првих 10 минута било је 25:24 за наше противнике, а повели смо после одличног убацивања Давидовца на старту друге четвртине, да би Петрушев наставио своју одличну ролу. Фантастична одбрана наших момака је виђена на старту других десет минута, а после три слободна бацања Гудурића Србија је имала максималних 30:25!

Агресивни Срби су у потпуности зауставили спољне играче Литваније, разбили смо и зонски пресинг противника, а један од кључних играча који су одиграли битну ролу био је Аврамовић и чинило се да је требало да имамо и већу разлику средином четвртине.

Максималних плус 8 за наш тим било је после тројке Богдановића који је натерао Максвитиса да затражи тајм-аут!

Није више служио шут Литванце, нисмо им давали ни лаке поене, а онда тројка Богдановића у самом финишу првог полувремена за +11 пре одласка на велики одмор.

Литванци су отворили са 5:0 друго полувреме, видели смо их у зони што је разбио Никола Јовић тројком. Ипак, очас посла се преполовила предност нашег тима са полувремена јер је било пропуста у одбрани.

Тројка Стефана Јовића је додатно подигла наш тим, а онда и Богдан наставља у свом ритму, као и наша одбрана. После искаљивања беса Николе Јовића на обручу Србија је поново имала максималних 11 поена вишка. Апсолутна доминација наших момака средином треће четвртине материјализована је још једном тројком Стефана Јовића.

Није стајао Стефан Јовић који је погодио и своју трећу тројку и то после дриблинга, а после контре Алексе Аврамовића било је 67:51, а предност је наставила да расте из минута у минут после закуцавања Петрушева и поена Гудурића!

Читавих 20 поена разлике било је почетком последње деонице, а Вања Маринковић је наставио да пробија прву линију одбране противника и подигао је на +21.

Литванци су се помирили са поразом већ почетком последње четвртине, а тачку је, чини нам се, ставио Петрушев са две тројке одвео Србију на 82:57!

Одрађивање посла до краја утакмице,Литванци јесу смањили разлику, а бележимо и сузне очи Валанчијунаса на клупи…

Богдановић 21 поен, Петрушев чак 17, Стефан Јовић 11, Милутинов 9. Код Литванаца Седекерскис 14, Јокубаитис 13, Валанчијунас свега 11.

Извор: sportske.net