Свет

СТИЖЕ СИСТЕМ ЗВЕРИ: Шта се уствари крије иза пуштања језивих робота-паса на фудбалске стадионе (ВИДЕО)

„Мерцедес Бенз“ стадион у Атланти, недавно је поздравио увођење „Робопса Бензија“, робота који има могућности препознавања лица, и који ће патролирати стадионом како би држао на оку навијаче.Бензие ће надгледати 11 хектара око стадиона, непрекидно постављајући видео записе у реалном времену свега и сваког кога види. Има могућности ноћног вида, може да чита регистарске таблице и да њуши експлозив. Међутим, поставља се питање, да ли је наоружан?

Не, не још увек.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према „Тхе Атланта Бусинесс Цхроницле“, који је објавио причу прошле недеље, овај робот- пас ће бити пуштен на навијаче „Атланта Фалцонса“, када НФЛ сезона почне овог месеца.

Робот који покреће вештачка интелигенција, дизајнирао је и производи „Бостон Динамицс“, а користи га „Еволв Тецхнологy“, који се у пропагандном видеу хвали, да ће овај језиви робот „учинити да се гости осећају сигурније на стадиону „Мерцедес Бенз“.

Ово су исти тип робота, имајте на уму, који се користе у градовима широм Кине, да управљају људима у име својих владара- Кинеске комунистичке партије. Скенирају лица људи где год да стигну и захтевају јасан снимак вашег лица ако је скривено.

Међутим, овде у Америци, не видимо жестоког пса робота који лаје, ми видимо „љубазно штене“. Натерани смо да верујемо да ће то бити „као да уђете у кућу пријатеља“, каже се у промотивном видеу.

У Кини су неки од паса робота, виђени наоружани оружјем способним да упуцају непослушног грађанина. Ох, али то се никада неће догодити у Америци. Превише смо цивилизовани за то. Наши роботи су пријатељски расположени. Правимо селфије са њима, па чак и плешемо са њима.

У фебруару је примећено, током концерта пре „Супер Боула“, да је извођач Џејсон Деруло плесао са робопсима на бини, на стадиону „Стејт Фарм“ у Глендејлу, Аризона, а повратне информације навијача у Атланти, кажу власници стадиона, биле су „позитивне“.

Запамтите, ови трансхуманистички технократски гласноговорници УВЕК користе исти језик, кад год лансирају нови алат за контролу маса. То је увек једна од три речи, за које се гарантује да ће бити укључене у њихове углађене ПР кампање.

„Еволв“ се не разликује. Они ће изговорити било какву лаж неукој маси, док се смеју, колико већина Американаца и Западњака уопште, може бити глупа.

Ево шта „Еволв“ каже на својој веб страници :

„Еволв схвата да мора постојати бољи начин. Комбинацијом моћне сензорске технологије, доказане вештачке интелигенције и свеобухватних увида, „Еволв“ трансформише начин на који се људи крећу кроз живот. Сада можемо да прегледамо претње са неупоредивом лакоћом и брзином, помоћу дигиталних увида који непрестано побољшавају безбедносни положај.”

Није ли лепо знати, да компаније попут Еволв-а „трансформишу“ начин на који се крећемо кроз живот? Да ли су нас питали да ли желимо да се наш начин живота „трансформише“? Не, али они се сигурно богате наметањем овога, а затим нам говоре колико ћемо волети своје ропство.

„Еволве“ се хвали, да користи вештачку интелигенцију да „учини свет сигурнијим местом“.

Да ли сте се икада запитали, да са толико технолошких фирми као што је „Еволв“, које се хвале како нас чувају безбедним и сигурним, зашто свет никада није постао безбеднији или сигурнији? У ствари, дешава се супротно.

Артур М. Бланк, власник компаније „Спортс & Ентертаинмент ЛЛЦ“, која је власник стадиона „Мерцедес Бенз“, каже да је постављање „робота Бензиа“ део ширег настојања породице Артхура М. Бланка да „постане први усвојилац нових модерних технологија на целом стадиону.” То је фенси начин да се каже, да ће бити више вештачке интелигенције која ће преузети људске послове и надгледати сваки покрет оних људи који остану.

Бланк је један од оних бизнисмена који бриљантно зарађује новац, али нема никакву свест о томе како ове врсте структурних промена у друштвима доводе до тираније. Можда он разуме ширу слику, али га није брига, све док се робови стално појављују да гледају његове циркуске наступе.

Ерик Јанг, директор физичког обезбеђења и паркинга на стадиону „Мерцедес-Бенз“, делује мало поштеније од Бланка. Признао је, „да Бензијево представљање изгледа мало дистопијски, и да долази из научно-фантастичне полицијске државе. То је као „Терминатор“… Језиво је.”

Робот, који производи „Бостон Динамицс“, даљински контролише „Асилон“, роботичка фирма која нуди сигурност периметра за компаније, укључујући америчко ваздухопловство.

Према „АБЦ-ју“, „оператер из „Асилона“ стациониран у Филаделфији маневрише „Бензијем“, названим „ДронеДог“, од заласка до изласка сунца. Он шаље видео у реалном времену са 1080п бојама и могућностима ноћног вида на безбедносне мониторе унутар стадиона. Батерија му траје 1,5 сат, а ради у сменама од пола сата. Машина пристаје и пуни се у климатизованој „кући за псе“.

Штавише, „Бензие“ је намењен да се ухвати у коштац са досадним, прљавим и опасним задацима. Они нису намењени људском стању“, изјавио је у саопштењу Мицхаел Куирога, главни порески службеник „Асилона“.

Каква арогантна изјава. Знам момке који напредују у управо оној врсти послова, које елитиста г. Куирога одбацује као „тупе и прљаве“.

Робот такође може да чита регистарске таблице и да њуши у потрази за експлозивом и наркотицима, наводи се на веб локацији произвођача. Дизајниран је за војне сврхе, а ипак ево нас, 2023. године, славимо њихово увођење у цивилно окружење.

Псе роботе увеле су полицијске службе у Њујорку, Лос Анђелесу, широм Уједињеног Краљевства, и наравно, у Кини. Танка је линија између паса- робота које користи полиција, и оних које користе војска. Ако се задржи образац из последњих 50 година, видећемо да ови полицијски роботи- пси, временом постају све више слични оним војним.

Њујорк је користио беспилотне летелице да би шпијунирао становнике, који су одржавали велике забаве током викенда за празник рада.

Више од 27 аеродрома у САД скенира лица путника на аеродромима.

Одељења градске полиције баве се анализом „пре злочина“, где користе надзорне камере како би покушали да ухапсе особе, за које се сумња да су „планирали“ да почине злочин, али заправо нису прекршили ниједан закон.

Ово није само дистопија. То је демонско, и све више ће се користити против нас народа. Ако желите реалистичну перспективу о томе како глобалистичке елите намеравају да користе вештачку интелигенцију, дронове и роботе у потпуној технократији, препоручујем књигу „Дневници Ерика Блера“, Џона Вајтхеда.

Џејкоб Томпсон из „Тхе Винепресс-а“ је то описао када је прокоментарисао: „Дистопијска природа овога долази тако изузетно брзо, да је понекад просто невероватно да то схватите. Међутим, пошто људи воле фудбал и своја задовољства више од основних слобода, масе ће све ово толерисати.”

Неки ће то не само толерисати, већ ће то и славити. Тако се систем звери представља и напредује, корак по корак.

Људи у Великој Британији су почели да узвраћају, онеспособивши 90 одсто надзорних камера у неким областима. Када ћемо ми?

(Лео Хохманн – леохохманн.цом)

Превод и адаптација: Wебтрибуне.рс