Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени су

Фото: Јутјуб

По налогу Јавног тужилаштву за организовани криминал у сарадњи са СБПОК данас је ухапшено 10 лица и то: З. С., М. Т., М. Т., А. С., Р. С., С. М., М. Л., Љ. С., М. Б. и М. С. због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Ова организована криминална група је заједно са И. С. и А. К. који се налазе у притвору у периоду од 2. фебруара до данас, 29. септембра 2023. године, набављала амфетаминско уље из Краљевине Холандије, а потом производила, складиштила и продавала опојну дрогу амфетамин на територији Републике Србије. Такође, ова организована криминална група је набављала опојну дрогу – лекове са психоактивним контролисаним супстанцама на територији Београда, а потом транспортовала ка Краљевини Холандији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Организатор З. С. и припадник А. С. су ухапшени јутрос на територији Обреновца приликом примопредаје око 170 килограма опојне дроге амфетамин, док је код осталих припадника ове организоване криминалне групе, пронађена опојна дрога амфетамин, МДМА (екстази) и лекови са психоактивним контролисаним супстанцама.

Претресање просторија је у току.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал након чега ће бити саслушани.

Извор: Блиц