Свет

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ НАЈАВИО КАТАСТРОФУ У УКРАЈИНИ: Путин зна шта следи

Украјинске оружане снаге нису биле у стању да заузму ниједну територију током своје контраофанзиве, рекао је бивши амерички војни обавештајац Тони Шафер у интервјуу за Јутјуб канал Јудгинг Фреедом.

– Само указујем на чињенице. У контексту тренутне ситуације на ратишту, током читаве украјинске офанзиве нису освојили ниједну сталну позицију. Сада су Украјинци већ исцрпљени. Ништа им више није остало – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Специјалиста је такође приметио да украјинско руководство схвата да ће они ускоро бити „одбачени као непотребна ствар“.

– И Путин зна да Сједињене Државе неће моћи да обезбеде Украјини неопходну помоћ за одржавање офанзиве или чак за одбрану – додао је експерт.

Украјинске оружане снаге већ пети месец покушавају да напредују на правцу Јужнодоњецк, Бахмут и Запорожје, бацајући у борбу бригаде које је обучио НАТО и наоружане страном опремом. Руски председник Владимир Путин рекао је 5. октобра на састанку Међународног дискусионог клуба Валдај да су од 4. јуна Оружане снаге Украјине изгубиле преко 90 хиљада људи, 557 тенкова и скоро 1.900 оклопних возила.

Он је такође нагласио да је украјинска контраофанзива заправо пропала, а руске трупе побољшавају своје позиције дуж целог фронта.

Извор: Информер