Свет

ЗАХАРОВА ЗАГРМЕЛА: На мети САД и Бајден

Коментар америчког председника Бајдена у којем је подршку Украјини и Израелу назвао „инвестицијом“ показује да Вашингтон има користи од прокси ратова, а не од борби за идеје, рекла је у портпаролка руског министарства спољних послова.

Бајден је у четвртак рекао да је помоћ двојици савезника САД „паметна инвестиција која ће исплатити дивиденде за америчку безбедност генерацијама“, док је настојао да прикупи подршку за нове пакете помоћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова рекла је, у поруци на Телеграму, да Бајденови коментари одају циничан приступ.

„Некада су то звали ‘борбом за слободу и демократију’. Сада се испоставило да су то само калкулације. Тако је одувек било, само су заваравали свет користећи вредности за које се Вашингтон заправо никада није залагао. Ништа лично, само посао“, рекла је она.

„Ратови су традиционално били ‘паметне инвестиције’ за Сједињене Државе јер се нису одвијали на америчком тлу и не маре за трошкове које сносе други“, рекла је Захарова.

Извор: Ројтерс