Издвајамо Србија

СПЕЦИЈАЛЦИ РОСУ КРЕНУЛИ КА СРБИЈИ А ОНДА СУ ЗАЧУЛИ ЗВУК: Албанци моментално прекинули напад кад се појавио МиГ-29!

Специјалци РОСУ јуче ујутро упали на север Косова, тукли и хапсили Србе * Из Приштине наређено повлачење када је Војска Србије кренула ка покрајини

Албански специјалци РОСУ упали су јуче ујутро на север Косова и ухапсили најмање 28 особа – 19 припадника косовске полиције и девет цивила из Зубиног Потока. Изговор за овај напад на север била је наводна борба против организованог криминала и корупције, а истина је да је ово само још једна акција с циљем застрашивања и протеривања Срба са севера покрајине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Албански напад на север окончан је после нешто више од пет сати када је држава Србија најозбиљније запретила да ће војно интервенисати и заштитити голоруки народ. Из Приштине је повлачење РОСУ јединица наређено оног тренутка када је потврђена вест да су ‘мигови-29’ Војске Србије полетели из база и кренули ка административној линији.

Брутална хорда

Операција РОСУ, која је више подсећала на терористички напад него на полицијску акцију, започела је у 5.55 часова и трајала је до поднева. Током упада на север, Албанци наоружани дугим цевима тукли су све Србе који су им се нашли на путу, уништавали су куће и аутомобиле.

Срби са севера покушали су да барикадама спрече улазак РОСУ, али су Албанци рушили све пред собом. Приштина је наредила повлачење специјалаца тек када је председник Александар Вучић, који је и врховни командант Војске Србије, наредио да војници крену ка јужној покрајини и када је један ‘миг-29’ прелетео изнад Новог Пазара у правцу Копнене зоне безбедности!

Колико је ситуација била драматична указује и податак да се око 6.15 часова у северној Косовској Митровици огласила и сирена за ваздушну опасност!

Специјални косовски тужилац Суљ Хоља ову криминалну акцију РОСУ покушао је да оправда ‘борбом против корупције’.

– После једногодишњег прикупљања доказа, тужилаштво је од Основног суда у Приштини затражило дозволу за контролу сумњивих кућа и локала. Међу ухапшенима има припадника и старешина косовске полиције из редова српске, албанске и бошњачке заједнице – изјавио је Хоља, док је директорка Полицијског инспектората лажне државе Косово Мирадија Кељменди рекла да се притворени сумњиче ‘за кривична дела илегалне трговине робом, злоупотребу службених овлашћења и учешће или организацију криминалне групе’.

Полиција лажне државе Косово чак је и лажно саопштила да су Срби са севера Косова пружили ‘оружани отпор’ овој акцији, због чега је РОСУ морала да употреби сузавац, шок-бомбе, па чак и ватрено оружје!?!

Током пуцњаве повређена су тројица Срба, који су пребачени у Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици. Очевици тврде да су шиптарски специјалци у Зубин Поток, где је јуче било најдраматичније, упали са 15 оклопних возила, срушили импровизоване барикаде које су поставили уплашени Срби, да би потом наставили пешице ка селу Доње Вараге, пуцајући и бацајући шок-бомбе.

– Јединице РОСУ су тукле Србе, претресале куће и дивљачки правиле штету. Уништавали су паркирана возила, а у кућама су током претреса ломили све на шта би наишли! То није била полиција, већ хорда! Секли су гуме, лим, разбијали стакла. Било је то чисто иживљавање! Најмање двадесет возила је оштећено из пуког хира… – потврдио је полицијски званичник из Зубиног Потока, инсистирајући на анонимности.

Др Златан Елек, директор КБЦ Косовска Митровица, у којем су збринути повређени Срби, рекао је да је помоћ указана Бобану Јанићијевићу (43), Раденку Миловановићу (40) и Развигору Цветићу (66).
– Јанићијевић има отворене повреде леве, а Миловановић затворене повреде десне потколенице. Цветић је глувонема особа, који је повређен кад је кренуо у продавницу. Добио је тешке повреде главе и лица, шутиран је чизмама у пределу носа и леђа и ударан је кундаком – истакао је Елек.

Срамота Запада

Коментаришући ове наводе, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да улазак наоружаних јединица РОСУ на север покрајине представља ‘опасно играње са миром у целом региону’.
– Упали су на територију све четири општине, у циљу да изазову панику. Сепаратисти су прибегли најстрашнијим методама застрашивања. То су учинили уз сагласност дела међународне заједнице иако смо данима упозоравали да се припрема овакав сценарио. Екстремисти пресвучени у униформе РОСУ желе да Срба више не буде на Косову. Србе пребијају, везују и одводе као стоку, док Приштина у оквиру наводне акције борбе против корупције осумњиченим Албанцима шаље позиве на информативни разговор. Срамота! – закључује Ђурић.

ОН ГОВОРИ О ЗАКОНУ!?! Харадинај наставља да провоцира

Премијер лажне државе Косово, ратни злочинац Рамуш Харадинај изјавио је да је операција специјалних косовских полицијских снага ‘била законска обавеза’, а да председник Србије Александар Вучић ‘штити злочин’!?

– Реч је о акцији усмереној на људе укључене у незаконите радње и ради се о спровођењу закона. Шверцери у Зубином Потоку покушавали су да ватреним оружјем ометају ову операцију. Косовска полиција је способна да изврши задатак. Не можемо ићи у ЕУ подржавајући злочин – поручио је Харадинај.

 

Извор: Д. Кљајић – М. Добромировић/Информер