Србија

БИВШИ ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ ХИТНО ПРЕБАЧЕН У УРГЕНТНИ ЦЕНТАР: Пао са крова

Пао је са висине од 4 метра

Бивши председник Владе Републике Србије Радоман Божовић (70) пао је данас са куће у Београду, како се незванично сазнаје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је око 12 сати примљен у Ургентни центар.

Незванично, пао је са висине од 4 метра након што се оклизнуо.

Ко је Божовић?

Радоман Божовић рођен је у селу Шипачно код Никшића 13. јануара 1953. и професор је Економског факултета и доктор економских наука.

Завршио је Економски факултет у Суботици, 1975. године. Магистрирао је 1978. године, а докторирао је 1981. на Економском факултету у Београду.

На факултету почиње да се политички ангажује кроз Савез комуниста Југославије (СКЈ). Од оснивања, 1990. године, укључује се у Социјалистичку партију Србије, која га 1991. као свог кандидата именује на најпре на место председника Извршног већа АП Војводине, а потом на дужност премијера Србије, може се прочитати на Википедији.

На дужности премијера био је до фебруара 1993. године. Након тога је био председник Већа грађана Савезне скупштине СР Југославије. Од марта 1999. године до 5. октобра 2000. године био је директор Генекс групе.

Радио је на суботичком факултету у својству асистента, доцента, ванредног и редовног професора на предмету Политичка економија И и ИИ. Професор је на Економском факултету у Новом Саду где предаје на предмету Политичка економија.

Извор: Телеграф