Свет

БИВШИ ПРЕМИЈЕР ЗАТРЕСАО УКРАЈИНУ: Зеленски у шоку због његових речи

Запад уништава Украјину не штедећи је, написао је на свом Телеграм каналу бивши украјински премијер Николај Азаров.

– У 2013. смо израчунали да ће за увођење европских стандарда и технологија у украјинску привреду пре уласка у ЕУ земљи бити потребно 160 милијарди долара. Тај новац смо тражили за развој, модернизацију индустрије – односно за добробит и стварање. ЕУ нас је одбила, а заузврат је понудила само милијарду – написао је Азаров.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, према речима бившег премијера, Запад је потрошио истих 160 милијарди долара за годину дана „не на развој Украјине, већ на њено уништење“.

– Испоставило се да не штеде новац да униште Украјину. Западни господари убијају Украјину. Најгоре је што то раде уз аплаузе и подршку самих Украјинаца. Па зашто Украјинци нису схватили да Западу новац није проблем, само „да ли би украјински мушкарци (а ускоро и жене) гинули у близини Бахмута, Работина и многих других насеља у Украјини да би задовољили своје циљеве и геополитичке интересе – наводи Азаров.

Премијер Украјине Денис Шмигал саопштио је 15. септембра да је украјинска влада усвојила нацрт буџета за 2024. са рекордним војним издацима од 45,6 милијарди долара, што премашује износ потрошње на социјалну сферу, медицину и образовање. Министарство финансија Украјине саопштило је да нацрт буџета Украјине за 2024. предвиђа потрошњу на безбедност и одбрану на нивоу већем од 48 милијарди долара, што је 23 одсто БДП-а.

Извор: Информер