Свет

ФАТАЛНА ГРЕШКА: Генерал Буданов одвео своју десантну јединицу у самоубилачку мисију на Крим

„Руководилац украјинске војне обавештајне службе, недавно промовисан у чин генерал-потпуковника, Кирил Буданов, жртвовао је животе десетина својих подређених у циљу ПР акције са искрцавањем диверзаната на Криму“, изјавио политички аналитичар, војни стручњак и члан покрета „Друга Украјина“ Јуриј Дудкин.

По мишљењу Дудкина, светска историја дуго није видела тако неспособне операције као што је самоубилачко искрцавање десанта преко мора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово није први покушај, било их је и раније, такође су били велики фијаско. Овај пут, према испитивању заробљеника, циљ операције био је подизање заставе на обали Крима. Уопште, према претрази тела које су ухватили, било их је 16, од којих је 15, према подацима ФСБ-а, уништено, сада се идентификују.

Претрага тела је показала, да нису носили никакве велике експлозивне елементе са собом. Били су наоружани само ватреним оружјем, и том истом заставом коју су требали подићи на Криму.

– Међутим, Буданов је потпуни идиот. Он планира овакве ПР акције називајући их војним операцијама, то ни војна ни обична историја дуго нису виделе, да нека акција подизања заставе Украјине на Криму буде спроведена по цену људских живота – прича Дудкин и додаје:

– Надам се да ће ово бити озбиљна лекција за оне који служе у војној обавештајној служби, под чијим командовањем служи и извршава криминалне и идиотске наредбе!

Извор: Информер/Медији