Србија

Милан Радоичић пуштен из притвора

Милан Радоичић, осумњичени за оружани сукоб у Бањској, пуштен је из притвора.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је, након саслушања окривљеног М.Р. о разлозима за одређивање притвора, одбио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора из законских разлога прописаних одредбом члана 211 став 1 тачка 1 Законика о кривичном поступку, односно услед опасности од бекства, саопштено је из Вишег суда у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, како се наводи, према окривљеном М.Р. одређена је мера забране напуштања боравишта којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Републике Србије и забрањен одлазак на територију АП Косово и Метохија, те му је наложено да се сваког 1. и 15. у месецу јавља надлежној полицијској станици.

„Такође, од окривљеног М.Р. привремено је одузета путна исправа и то пасош Републике Србије, а окривљени је упозорен да се против њега може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе. Окривљеном М.Р. на терет се ставља извршење кривичног дела Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348 став 4 и 3 у вези са ставом 1 Кривичног законика у стицају са кривичним делом Учествовање у групи која изврши кривично дело из члана 349 став 2 у вези са ставом 1 Кривичног законика и кривичним делом Тешко дело против опште сигурности из члана 288 став 2 у вези са чланом 278 став 1 Кривичног законика. Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења“, закључује се у саопштењу достављеном медијима.

Милан Радоичић приведен је јуче и најпре му је одређено задржавање у трајању од 48 сати.

„Дана 3. 10. 2023. године полицијски службеници Управе криминалистичке полиције извршили су претрес стана и других просторија код лица Милана Радоичића којем је одређено полицијско задржавање до 48 часова. Исти је уз кривичну пријаву приведен у Више јавно тужилаштво у Београду“, наведено је у саопштењу МУП.

Подсетимо, непосредно пре него што је спорведен претрес имовине Милана Радоичића на КиМ, а он је преузео пуну одговорност за догађаје у селу Бањска, кад је у ватреном обрачуну Срба с КиМ и косовске полиције страдало четворо људи.

„Ја, Милан Радојичић, од оца Рајка, рођен у Републици Србији, због многоројних спекулација које су се појавиле, обавештавам јавност да сам заједно са сународницима са севера Косова и Метохије дана 24. септембра дошао на север Косова и Метохије, у село Бањска. Разлог нашег враћања био је да охрабримо српски народ са тог подручја у пружању отпора терору ком је свакодневно изложен. Обавештавам све дежурне прогонитеље српског народа, од Куртија до многобројних иностраних помагача, да сам лично обавио све логистичке припреме за одбрану народа, а овај чин нема везе са мојим ранијим политичким ангажманом. О овоме нисам обавештавао никога, ни власт Републике Србије, нити сам од њих имао било какву помоћ јер смо већ тада имали различите ставове по питању отпра Куртијевом терор“, написао је Радоичић у писму које је данас јавно прочитао његов адвокат Горан Петронијевић, а којим је преузео одговорност за догађаје у селу Бањска.

Извор: Нова