Свет

ПУТИН ОДЛУЧИО, СПРЖИЋЕ УКРАЈИНУ: Стиже брутална казна

Руски председник Владимир Путин је, говорећи о сукобу у Украјини, рекао је да Русија мора да одговори онако како сада одговара, јер нема других средстава.

Шеф државе је приметио да је у једном тренутку постало јасно да цивилизовани методи обезбеђивања безбедности Руске Федерације нису могући.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Осим тога, тамо су започели рат 2014. године, а онда су одустали од плана мирне регулације, на основу докумената потписаних у Минску. Штавише, јавно су рекли да немају намеру да то спроводе, већ су нас само вукли за нос. Овде морамо да се носимо са таквим људима и морамо да им одговоримо онако као што сада одговарамо, јер нема других средстава – рекао је Путин, говорећи на пленарној седници Руске енергетске недеље.

Русија је покренула специјалну војну операцију у Украјини 24. фебруара 2022. године.

Руски председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени злостављању и геноциду од стране кијевског режима“.

Он је навео да је специјална операција била изнуђена мера, Русији „није остављена шанса да уради другачије, створени су безбедносни ризици тако да је било немогуће одговорити другим средствима“.

Према његовим речима, Русија већ 30 година покушава да се договори са НАТО-ом о принципима безбедности у Европи , али је као одговор на то била суочена или са циничном обманом и лажима, или са покушајима притисака и уцена, док се алијанса у међувремену, упркос протестима Москве, ширила и приближава границама Руске Федерације.

Извор: Информер