Свет

РУСИ ДИГЛИ УЗБУНУ: Свете, спреми се!

Кијев припрема информативну провокацију у правцу Купјанска да би дискредитовао Оружане снаге Русије, у ту сврху је снимљен лажни видео са тенком који гранатира стамбене зграде, рекао је за РИА Новости потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

– У правцу Купјанска украјинске оружане формације припремају информативну провокацију да дискредитују Оружане снаге Русије – рекао је Марочко.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према експертским подацима добијеним из сопствених извора, у граду Купјанск забележен је рад Украјинског центра за информационо-психолошке операције (ЦИПСО).

– Дакле, 23. октобра 2023. године украјински тенк је извршио циљани напад на три стамбене зграде које се налазе у улици Оливино. Ватра је дошла из северозападног правца, вероватно из простора интерната у којем се налазе украјински милитанти. Резултати напада на цивилну инфраструктуру снимљени су видео камером и квадрокоптерима. Овај видео ће се вероватно користити за дискредитацију Оружаних снага РФ и војно-политичког руководства наше земље – објаснио је Марочко.

Извор: Информер