Свет

БРИТАНЦИ У ПАНИЦИ, НИКО НИЈЕ БЕЗБЕДАН: Руси супероружјем надгледају НАТО трупе?!

Русија има технологију за надгледање трупа НАТО-а, рекао је британски војни експерт Џек Вотлинг у интервјуу за фински „Иле“.

– Наше армије су у великој мери навикле да се ослањају на камуфлажу. Али на данашњем бојном пољу, у принципу се не можете сакрити. Непријатељ има технологију која му омогућава да види све што радимо, морамо да научимо да делујемо у таквом начин на који није био у стању да правилно протумачи шта се дешава – каже Вотлинг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, сукоб у Украјини треба да научи чланице Северноатлантске алијансе основама савременог ратовања уз коришћење високотехнолошког надзора и навођења.

Пошто Русија има напредне системе, Оружане снаге Украјине нису биле у стању да заштите своје најбоље официре који играју кључну улогу на бојном пољу, приметио је Вотлинг. НАТО треба да размисли како да задржи искусно војно особље у могућем оружаном сукобу 21. века, закључио је он.

Русија је више пута указивала на одсуство агресивних планова против било којих држава. Истовремено, Кремљ је више пута приметио да Северноатлантска алијанса, напротив, тежи конфронтацији. Према речима председничког прес секретара Дмитрија Пескова , блок има за циљ проширење на границе Русије, што не може донети већу безбедност Европи.

Извор: РТ