Свет

САД У ШОКУ, СВИ ПЛАНОВИ ПАДАЈУ У ВОДУ: Откривено какву игру Путин игра

Сједињене Државе и њихови савезници треба да почну да „играју дугу игру“ у Украјини, као што то чини руски председник Владимир Путин, изнео је ово мишљење колумниста Ричард Нелсон у чланку за Вашингтон пост .

Према аутору, сукоб у Украјини је подсетио на важност дугорочне конкурентске стратегије Хладног рата, чија је кључна тачка упаривање снага са слабостима непријатеља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Руски председник Владимир Путин има визију за овакву врсту дугорочног размишљања – рекао је Нелсон.

Према његовим речима, Москва разуме да „нестрпљење може бити фатална мана демократија“ – они више воле „једноставније, краткорочне опције“.

– Подршка Украјини у Сједињеним Државама већ се показује погрешном – пожалио се он, подсећајући да су Вијетнам и Авганистан научили Сједињене Државе да политичка воља може бити одлучнија од војне равнотеже.

Према његовим речима, Украјина ће моћи да покаже политичку вољу, али само ако Вашингтон и његови савезници „не повуку утикач“.

– Господин Путин игра дугу игру. И ми би требали – упозорио је Нелсон.

Како је Путин раније изјавио да америчке власти по сваку цену морају да покажу свој допринос ефикасности војних операција у Украјини пред председничке изборе 2024. године, па гурају Украјинце да наставе сукоб, јер им није жао украјинског народа. Кијевско руководство такође не жали своје грађане, и бацањем људи у смрт само продужава сукоб, истакао је руски лидер.

Извор: Информер/РИА

Ознаке