Свет

ШОКАНТАН ОДГОВОР УКРАЈИНЕ: Маск послао узнемирујући позив, свет запрепашћен реакцијом Кијева!

Виши помоћник украјинског председника Володимира Зеленског Михаил Подољак назвао је позиве Елона Маска на хитан прекид ватре у руско-украјинском сукобу зарад избегавања ескалације „катастрофалном грешком“.

Подољак је на Телеграму изједначио Масков предлог са препуштањем Украјине „неизбежном геноциду великих размера“, додавши да би недостатак подршке Украјини „неизбежно довео до наглог пораста сукоба широм света, до краја ере међународног права, колапса међународне економије и тријумфа сила зла.“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Маск је претходно на Иксу оценио да САД несвесно иду ка „трећем светском рату“; да је „сама цивилизација у питању“ и нагласио да Вашингтон мора да ради на спречавању глобалног сукоба.

С тим у виду, он је позвао САД да „наставе нормалне односе са Русијом“ и пронађу начин за успостављање мира у Украјини, називајући сукоб безнадежном ситуацијом.

Руси и Украјинци су љути једни на друге, али они су „буквално једна породица“, сматра он.

– Мислим да их ми на Западу хушкамо да убијају своје синове, и чини ми се да је то погрешно. Шта год ко рекао они нису природни противници – прецизирао је Маск.

Такође је оценио да би тренутна линија фронта била погодна за нове границе између Русије и Украјине јер нема значајне антируске побуне у „руским говорним подручјима Украјине“ и, стога, нема смисла у форсирању области које желе да буду део Русије, да остану у Украјини.

Извор: РТ