Свет

СТРАШНО! НА ИВИЦИ СМО СВЕТСКОГ РАТА! Хамас открио која сила је директно подржала напад на Израел!

Фото: Х принтскрин

Милитантна група Хамас потврдила је данас да је за напад на Израел имала директну подршку из Ирана.
То је за ББЦ изјавио портпарол Хамаса Гази Хамад.

У нападима на Израел страдало је најмање 300 особа, а више од 1.800 је повређено. Са друге стране, у нападима израелских снага на Појас Газе, страдало је 256 Палестинаца, док је повређено 1.788 њих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О могућој умешаности Ирана у данашњи напад Хамаса на Израел говорило се јуче у једној од објава на друштвеној мрежи X, у којој се наводи да успех Русије у Украјини охрабрио Иран да крене у акцију.

„Иран има за циљ конфронтацију са Израелом и САД. Успех Русије у Украјини охрабрује Иран да заустави деценију непријатељске америчке спољне политике на Блиском истоку. Банкротирана америчка влада је управо позвана у још један рат. Изабрано време је одговарајуће. Америчка влада је принуђена да штампа трилионе долара док се бори да подмири нови дуг. Још један рат би довео до значајног повећања инфлације и убрзаног економског пада САД.

Ако Иран минира Ормушки мореуз, глобална енергетска криза би постала критична. Бајденова администрација је искористила већину америчких резерви нафте да стабилизује домаће цене нафте. Иран може значајно повећати проблеме за америчку владу.

Украјина се претвара у велики пораз за САД и НАТО. Нови фронт на Блиском истоку би убрзао пад САД. Америчка влада и њени западни партнери га једноставно не могу приуштити. Тим би се највише окористиле Русија и Кина. Иран то разуме и иде на руку својим партнерима“, наведено је у овом посту.

Извор: Танјуг/Информер