Србија

НЕВРЕМЕ ОДНЕЛО ПУТ У ЧАЧКУ: ГРМЉАВИНСКЕ ЋЕЛИЈЕ УРНИСАЛЕ РЕГИОН! У Србију сутра стиже још гори сценарио! Биће опако!

Невреме које је синоћ погодило село Горњу Горевницу код Чачка иза себе је оставило пустош и одсекло поједина домаћинства. Благојевића пут који са остатком села спаја две породице више није у функцији.

– Цео пут је однело невреме, кратери су преко пола метра. Шлепамо се тракторима, не можемо на посао, а не знам ни како ће деца у школу. У једној кући живи болесна жена, која хода са штакама, па да јој затреба лекар не знам како би отишла до њега – рекао је Бранко Благојевић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јако невреме и крупан град причинили су велику штету на пољопривредним културама.

– Не знам ни који је ово пут да нас погоди град. Увек се сручи на нас. Не зна више човек да ли да остаје и да се бави пољопривредом или да се сели у град – каже један мештанин села Горња Горевница.

Према речима помоћника градоначелника града Милана Бојовића невреме које је синоћ захватило територију града Чачка није направило веће проблеме мештанима околних села.

– Највећи проблеми су у снабдевању електричном енергијом. Тренутно се изводе радови на прикључењу Мрчајеваца и Катрге који су од синоћ без струје услед удара грома и искакања великог броја трафостаница – рекао је Бојовић.

ИСТРУ УРНИСАЛО НЕВРЕМЕ

Недељно преподне у Истри обележило је нестабилно време уз грмљавинске пљускове који су највише захватили Пулу, Медулин и Премантуру.

Велика количина киша пала је и у току ноћи. Метеоролошка станица у Ровињском Селу забележила је 32 мм кише, а она у Ровињу 31 мм. У Канфанару је такође пало обилнијих 26 мм, пише ИстраМет.

– Нове грмљавинске ћелије развиле су се преподне, а на мору јужне Истре и код Бриона забележене су две пијавице – наводи Истрамет и додаје како је око 10 сати веома снажна грмљавинска ћелија „изнедрила“ више од 11.000 муња у само два сата у југозападној Истри.

Под водом се нашао и Медулин.

 

Извор: Ало.рс