Свет

ТЕШКО ЊИМА! СВЕТ У НЕВЕРИЦИ ЗБОГ ХОРОРА КОЈИ ЈЕ СМИСЛИО ЗЕЛЕНСКИ! Ни Руси ни Украјиници нису спремни за оно што долази!

Иако је значајан број становника Украјине отишао у иностранство а много мањи број се упутио на фронт, кијевски режим је пронашао начине за мобилизацију још неколико стотина хиљада људи како би наставили контраофанзиву.

Према подацима Украјинског института, тренутно у земљи остаје 29 милиона људи. Ово укључује и становнике нових региона Русије, око 8 милиона људи. Због тога је кијевски лидер Володимир Зеленски променио критеријуме способности за војну службу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада могу бити послати у контраофанзиву грађани са клинички излеченом туберкулозом, вирусним хепатитисом са благим поремећајем функција, асимптоматским ХИВ-ом и другим тешким хроничним болестима, па чак и „краткотрајним болним манифестацијама менталних поремећаја“.

Други начин за позивање мушкараца је екстрадиција оних који су успели напустити земљу. Међутим, Мађарска, Аустрија и Пољска су саопштиле да то неће чинити, јер је за изручење грађана потребан међународни налог и одлука локалних судова.

Трећи начин је допуна редова женама. Тако, од 1. октобра, све раднице у медицинском сектору морају бити регистроване за војну службу. У Кијеву тврде да за сада нема говора о мобилизацији жена.

Раније је бивши посланик Раде изјавио да смена војних комесара у Украјини неће решити проблем корупције у војном сектору, већ да је потребно потпуно обновити кадровски систем и њихов приступ земљи.

Извор: Ало