Србија

ТУГА: Преминуо наш познати певач

Сахрана ће се одржати у петак

Срђан Попов је преминуо после краће болести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мултуинструменталиста (виолина, гитара,бас) још као тинејџер је заволео роцкабиллy музику, па је са својих 15 година већ певао у свом првом бенду, углавном обраде музике педесетих година.Када се у музичкој школи Станковић отворио јазз одељак, међу први уписницима био је и Срђан, који је завршио школу јазз певања код професорке Владане Марковић. У бенду 16 Тонс свирао је и певао све ретро музичке правце.

Са бендом су имали јако пуно концерата по београдским клубовима. Уз пут је радио са многим блуз, џез и поп рок бендовима што студијски, што уживо. 16 Тонс су касније постали цовер бенд који је свирао репертоар обрада. како страних тако и домаћих композиција из ‘50 и ’60-их година. Након повратка из Канаде, почео је да ради ауторске ствари опет инспирисане гипсy јазз и акустиком а главна инспирација били су му Ваyа Цон Диос. Срђан је прво снимио албум ауторских песама „Црни кабаре“ (Менарт Србија, 2022), а затим је под утицајем група попут Страy Цатс које су током осамдесетих направиле свој ревивал 50-тих и 60-тих, као и под утицајем сwинг ревивала који се десио у Америци деведестих, одучио да осмисли свој избор старих домаћих хитова из тог времена, са посебним освртом на дела Дарка Краљића, као и препеве чувених композиција Роцца Гранате, Цхуцк Беррy-ја, итд. Резултат је одличан албум „Сwинг 011“ (Менарт Србија, 2022) који је изашао на ЦД-у, а на коме се нашла и Срђанова ауторска песма, „Стари контрабас“.

Његов таленат, познавање и љубав према музици су били оно по чему ћемо памтити уметника, а топлина, непосредност и шарм су оно по чему ћемо га памтити као човека.

Срђан Попов биће сахрањен на Новом гробљу, у петак, 13.10.у 10х.

Извор: Новости