Свет

ЗАСТРАШУЈУЋА ОДМАЗДА ИЗРАЕЛА: Небодери се руше као кула од карата! (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Борбени авиони Израела настављају ваздушне нападе у појасу Газе, приликом чега руше и уништавају зграде, а остављају делове града у пламену и гарежи.

Како се види на снимцима који се деле друштвеним мрежама, борбени авиони су у последњих неколико сати напали две високе зграде у Гази, које су користили високи представници Хамаса за своје терористичке операције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медијима круже снимци уништавања зграда у центру града, док организација Хамас поставља своје војне снаге у срце цивилног становништва појаса Газе.

Тајминг није случајан?

Ракетни напади Хамаса на Израел дошли су на годишњицу рата 1973. године, изненадног напада израелских арапских суседа који је почео 6. октобра 1973. године.

Израел рат назива „Јом Кипур ратом“, јер је удар почео на Јом Кипур, најсветији дан јеврејског календара, пише „Си-Ен-Ен“.

Јевреји обично светкују дан тако што посте и кају се за своје грехе током претходне године. У већем делу арапског света, познат је као рат од 6. октобра и сматра се победом.

Више стотина људи је рањено, а најмање 100 је изгубило живот у ракетном нападу који је јутрос изведен из Појаса Газе на јужни и централни Израел. Хамас је преузео одговорност, а Израел је прогласио ратно стање и покренуо контранапад.

Извор: Курир.рс/Блиц/Си-Ен-Ен