Свет

АМЕРИ У ШОКУ: Русија спрема вијетнамски сценарио за Кијев и Вашингтон!

Сукоб у Украјини требало би да се заврши по „вијетнамском“ сценарију, који предвиђа потпуно ослобађање земље од интервенције западних земаља, изјавио је за РИА Новости Владимир Рогов, шеф јавног покрета Запорожје „Ми смо заједно са Русијом“.

С друге стране, бивши главнокомандујући Здружених оружаних снага НАТО у Европи, пензионисани адмирал америчке морнарице Џејмс Ставридис, у чланку за Блумберг, рекао је да би завршетак конфронтације између Русије и Украјине могао да следи „корејски“ сценарио. По његовом мишљењу, то значи да Кијев „барем привремено“ признаје губитак Крима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рогов истиче да Русија неће прихватити решење слично оном на корејском полуострву.

– Корејски сценарио нам не одговара из простог разлога што је то замрзавање сукоба. Потребно нам је његово коначно решење. Не треба нам корејски сценарио, већ вијетнамски, који предвиђа потпуно ослобађање Украјине од интервенције западних земаља, а пре свега Американаца – рекао је Рогов.

Украјинска криза ће се, сматра он, завршити одласком Американаца и повратком људи који живе на овим земљама у орбиту руског света.

И посланик Државне думе из региона Крим Михаил Шеремет назвао је замком решавање ситуације у бившој совјетској републици по „корејском“ сценарију.

Он је уверен да на овај начин Запад покушава да сакрије недостатак ресурса и потребу прерасподеле снага и средстава за решавање важнијих проблема. Реч је о гушењу исламског света који им смета кроз брутално уништавање непокорене Палестине, објаснио је парламентарац.

Извор: РИА