Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО: НАТО послао тајну поруку Украјини

НАТО покушава да се претвара да наставља да помаже Украјини, али потајно поручује Кијеву да неће бити бољег тренутка за склапање мира.

Ово мишљење изнео је бивши амерички обавештајац Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Гегенпол.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Украјини се поручује: дошло је време да се овај сукоб оконча, време бескрајне подршке Запада је прошло, Русија је победила у овом рату и не можемо ништа да урадимо да променимо овај исход. Зато Украјина треба да стане, данас је најбољи дан који Украјина може да има, сутра ће бити горе, прекосутра још горе“, рекао је Ритер.

Према експерту, западни лидери могу само да се претварају да пружају војну подршку Кијеву, пошто је обим данас пребаченог наоружања толико безначајан да више не може да утиче на борбе.

„Сви већ признају да је Украјина изгубила и стога је западне земље сада активно позивају да конфликт реши преговорима. То значи да се све што су ЕУ и НАТО рекли о овом сукобу испоставило да је лаж – чиста лаж“, закључио је Ритер.

Западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почеле да се замарају украјинским сукобом, а подршка режиму Владимира Зеленског слаби.

Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим последицама мировних преговора са Русијом , укључујући опште нацрте чега би Украјина можда морала да одустане да би постигла споразум.

Извор: Wебтрибуне.рс