Свет

БИВШИ АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Стиже олуја из Москве, Украјина губи још трећину територије

Амерички стручњак Скот Ритер саветује кијевском режиму да пристане на захтеве Русије. У супротном, следе нови територијални уступци.

Украјина може изгубити још једну трећину своје територије ако не пристане да оконча сукоб под условима прихватљивим за Русију. Ово је изјавио бивши амерички обавештајац, Скот Ритер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада Кијев уопште не тежи миру. Због тога су пет украјинских региона постали легалне мете Москве за ослобађање, у оквиру „специјалне војне операције“.

Међутим, не може се искључити много негативнији сценарио.

„Ако Украјина не постигне крај овог сукоба под условима прихватљивим за Русију, може изгубити још 20-30% својих земаља“, предвиђа експерт.

Ритер је уверен, да ће руска војска у потпуности остварити своје циљеве током „специјалне операције“. Због тога су се, руководство Украјине и команда Оружаних снага Украјине, нашли на ивици потпуног колапса.

Штавише, као резултат сукоба, Украјина у свом садашњем облику ће престати да постоји. То важи и за режим Владимира Зеленског.

Како је политиколог, Иван Скориков, раније изјавио руским медијима, Зеленски је веровао, да ће му се било која жеља пре или касније испунити. Међутим, многе на Западу иритира ароганција политичара, и његов начин просјачења новца и оружја.

Извор: Wебтрибуне.рс