Србија

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА НЕДЕЉКА ТОДОРОВИЋА: Стиже нам снег

КАКВО нас време очекује у другој половини новембра, за „Новости“ открива метеоролог Недељко Тодоровић.

Сутра нас очекује натпросечно топло, са максималном температуром од 15 до 20 степени. У већем делу Србије сунчано, на крајњем северу умерено облачно, понегде са краткотрајном слабом кишом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У току ноћи ка среди и у среду наоблачење с кишом у свим крајевима, мањи пад температуре, снег је могућ само на највишим планинама. После подне на северу, а у току ноћи ка четвртку разведравање. У четвртак свеже и углавном суво. Од петка до недеље захлађење с кишом, у планинама са снегом, на висинама изнад 1.000 метара стварање снежног покривача висине пет до 15 центиметара. Појава снега без задржавања на тлу могућа је и на висинама од 500 до 1.000 метара. У недељу престанак падавина – наводи Тодоровић.

Према речима метеоролога, почетком следеће седмица, 20. и 21. новембра, опет топлије. Доћи ће и до отапање снега у планинама.

– Има наговештаја да ће следеће захлађење бити од 22. до 26. новембра, облачно с кишом, на планинама са снегом. Мала је вероватноћа да снега буде у нижим пределима. Последњих дана новембра опет мало топлије – каже Тодоровић.

Све у свему, како истиче метеоролог, типичне временске прилике за новембар, честа наоблачења с кишом и захлађења.

– Укупна количина падавина за новембар биће изнад просека, понегде и двоструко већа. У нижи пределима ретка појава јутарњих мразева, и врло мала вероватноћа да снег пада и у нижим пределима, а још мања вероватноћа да се створи снежни покривач. Судећи по свему, новембар би требало да се заврши као натпросечно топао – закључује метеоролог Тодоровић.

Извор: Новости