Свет

ЕВРОПА ГОРИ! Поклон ЕУ Зеленском запрепастио чланице! „Ми напуштамо и дајемо место Украјини!“

Француска мора да напусти Европску унију и уступи своје место Украјини, рекао је лидер партије „Француски патриоти“ Флоријан Филипо на друштвеној мрежи Икс.

– ЕУ је управо обавестила Зеленског да Украјина може да се придружи унији! Преговори званично почињу! Оставимо простор Украјини и што пре напустимо ЕУ – предложио је политичар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одлуку ЕУ да започне преговоре о приступању осиромашене и корупцији склоне Украјине он је оценио као „колосално лудило“, које ће само погоршати ситуацију у Европској унији.

– Нека се ЕУ сама позабави Украјином, а ми ћемо отићи – закључио је Филипо.

Европска комисија је у среду препоручила почетак преговора о приступању ЕУ са Украјином и Молдавијом и условила усвајање преговарачког оквира испуњавањем неколико услова од стране Кијева и Кишињева . Шефица ЕК Урсула фон дер Лајен рекла је да стварни тренутак пријема Украјине у Европску унију зависи од реформи и принципа давања чланства „по заслугама“.

О формалној одлуци о почетку преговарачког процеса шефови држава и влада ће разговарати на самиту ЕУ у Бриселу од 14. до 15. децембра. Ову одлуку морају једногласно донети све садашње чланице Европске уније.

Извор: Информер