Србија

ПОЧИЊЕ ПОДЕЛА ВАУЧЕРА ОД 6.000 ДИНАРА: Ево ко све има право

Око 380.000 деце из Београда добиће ваучер, процедура ће бити иста као прошле године.

Школе и вртићи од сутра могу да преузму ваучере за сву децу из Београда до 19 година, најавио је данас Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда, и нагласио да ће ваучере добити и деца која не иду у вртиће, као и деца запослених у образовању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Верујем да ће до краја недеље ваучери у вредности од 6.000 динара бити подељени свим школама и вртићима, а родитељи деце која не иду у вртић, ваучер могу да преузму у општини – рекао је Шапић.

Процедура ће, додао је, бити иста као и прошле године.

Како је рекао, око 380.000 деце из Београда добиће ваучер.

Оно што је разлика ове године, то је да је повећан асортиман. Осим онога што је могло да се купи, а то су била гардероба и опрема за школу, ове године, како је рекао, родитељи ће моћи да купе и играчке и беби опрему и то у више од 100 продавница.

Ко све има право на новогодишњи ваучер

Корисници ваучера, како је прецизирано у јавном позиву, јесу деца старости од 0 до 19 година која нису обухваћена васпитно образовним програмом, а један од родитеља или старатеља има пребивалиште или стално боравиште на територији Београда, као и деца која похађају предшколске установе (јаслице, вртићи, припремни предшколски програм) и ученици основних и средњих школа на територији Београда, без обзира на оснивача установе.

Право на ваучере имаће и запослени и радно ангажовани у предшколским установама, основним и средњим школама на територији града, без обзира на то ко је оснивач установе, као и запослени и радно ангажовани у Центру дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда и запослени и радно ангажовани у Беби сервису Београд.

До када важе ваучери

С обзиром на то да процедура остаје иста као и прошле године, то значи да ће ваучери важити од децембра 2023. године до 1. марта 2024. године и моћи ће да се искористе за куповину комплетног асортимана у малопродајним објектима изабраног понуђача/испоручиоца и то за куповину производа који су на тренутним актуелним акцијама у малопродајним објектима, као и на онлајн сајтовима.

Корисник може за време важења ваучера, да износ ваучера сукцесивно троши, а може и да обави доплату другим средствима плаћања у случају да укупан рачун буде већи од вредности ваучера.

Извор: Srbija Danas