Свет

РУСИ ИХ УНИШТИЛИ: Катастрофалан пораз Украјине на Дњепру, цела јединица страдала! (ВИДЕО)

Руска војска створила је „ватрени пакао“ за Оружане снаге Украјине у рејону села Кринки у Херсонској области, губици украјинске стране за два-три дана износили су стотину људи, рекао је гувернер Херсонске области. Владимир Салдо на Телеграм каналу

– Непријатељ је блокиран у Кринкију, за њега је уприличен ватрени пакао: на њега лете бомбе, пројектили, муниција из тешких система за бацање пламена, артиљеријске гранате, дронови – наводи се у објави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је Салдо приметио, ова ситуација у селу је настала након што су тамо доведене додатне снаге.

– Они седе у подрумима и беже један по један ноћу. Само у последња два-три дана, укупни губици непријатеља износили су око стотину милитаната – додао је он.

Према речима гувернера, украјинско војно руководство је прикупило најбољу опрему и опрему за електронско ратовање за операцију преласка Дњепра, а тамо је пребацило и најбоље од преосталих јединица и плаћеника.

Позивајући се на обавештајне податке, он је објавио план Оружаних снага Украјине, према којем су планирали да заузму Алешки до 1. новембра, Нову Каховку до 15. новембра, Чаплинку до 1. децембра и Геническ до 15. децембра.

– Ово је била последња шанса да Зеленски задобије наклоност својим господарима. Међутим, већ је очигледно да су ови планови, попут Барбаросе, отишли ​​дођавола. Милитанти кијевског режима немају шансе да продру у оперативни простор – рекао је Салдо.

Према извору РИА Новости, јуче су током целог дана Оружане снаге Украјине пуцале на цивилне инфраструктурне објекте у региону. Више од 75 граната из топовске артиљерије испаљено је на насеља на левој обали Херсонске области. Под ватром су били Кринки, Алешки, Козачки логори, Пешчановка, Корсунка, Велики Копани, Дњепрјани и Подстепное.

Извор: Информер