Свет

УЗБУНА У РУСИЈИ! Ускоро крећу велики удари широм земље! Генерал се огласио и запрепастио све! „Планирамо…“

Начелник Главне управе за борбене ударне системе Генералштаба Оружаних снага Украјине Серхиј Баранов изјавио је да Украјина за зиму спрема напад велики напад дроновима на различите регионе Русије.

Баранов је за Индепендент рекао да ће ти напади „изазвати много проблема“ за Русију у наредних неколико месеци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Навео је да ће на удару украјинских дронова бити и полуострво Крим, чије је припајање Русија прогласила 2014. године, преноси агенција Униан.

Према речима украјинског генерала, Украјина тим нападима жели да консолидује „значајне успехе“ последњих недеља, када су, како је навео, „погођени многи од најважнијих војних објеката“ на Криму и у руским градовима.

Русија од почетка напада на Украјину 24. фебруара 2022. године саопштава да Украјина изводи нападе дроновима на области у Русији дуж границе и на Крим, али и на Москву.

„Оборено 13 од 15 лансираних украјинских крстарећих ракета изнад Керча“

Министарство одбране Русије саопштило је јуче да је противваздушна одбрана оборила 13 од 15 лансираних украјинских крстарећих ракета које су биле испаљене ка бродоградилишту у Керчу, на Криму, а да је у нападу оштећен брод.

„Оружане снаге Украјине су 4. новембра извеле удар са 15 крстарећих ракета на бродоградилиште у граду Керчу. 13 крстарећих ракета оборили су системи ПВО“, наведено је у саопштењу руског Министарства одбране и додаје да је оштећен брод који је био у бродоградилишту.

Украјинске оружане снаге саопштиле су синоћ да су погодиле поморску и лучку инфраструктуру у бродоградилишту у Керчу.

„Држимо одбрану Авдејевке, учвршћујемо нове положаје код Бахмута“

Руске трупе, уз подршку авијације, не одустају од покушаја да опколе Авдејевку, а украјинске снаге чврсто држе одбрану и наносе им значајне губитке, саопштио је јутрос Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Украјинске снаге се учвршцују на новим положајима код Бахмута у Доњецкој области и настављају офанзивну операцију у правцу Мелитопоља, преноси агенција Униан.

Додаје се да су одбијени руски напади на правцу Купјанска, Марјинке, Шахтјорска и Запорожја.

Извор: Танјуг