Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшени су

Фото: Јутјуб

Припадници МУП ноћас су лоцирали и ухапсили убице ватерполисте Филипа Зељковића на подручју ширег реона Суботице. Подсетимо, Филип Зељковић, ватерполиста, убијен је 15. октобра на једној бензинској пумпи, а након вербалног сукоба између њега и његовог брата са једне стране и нападача са друге, дошло је до туче, а затим и пуцњаве у којој је страдао млади Зељковић.

„Постоји снимак са сигурносних камера на ком се јасно види да је дошло до озбиљног физичког обрачуна, али ни сведоци не могу да буду сигурни да ли је разлог за тучу, а онда и пуцњаву била та расправа везана за Филиповог млађег брата или нерашчишћени рачуни од раније између Филипа и нападача“, навео је раније извор Курира упознат са случајем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Грађани Суботице знали су Филипа, јер је био врстан ватерполиста у неколико клубова и имају само речи хвале за младог спортисту, који је био голман у Ватерполо клубу Спартак Прозивка, а играо је како наводе његови пријатељи и у шабачком Ветерполо клубу.

Хтео је да смири ситуацију

О Филипу његови познаници кажу да га знају као талентованог спортисту и дружељубивог момка. „Он је крупан момак, још је и бивши ватерполиста и то јако перспективан. Можда неко зато и може да протумачи да је он проблем, али напротив. Он никада није тај који ће изазвати, може само да одреагује ако њега неко први нападне“, рекао је рание Филипов познаник за Курир и додао:

„Ишао је у приватну школу у Суботици јер је стално тренирао, један период није чак ни живео овде. Ево шта се десило кад се вратио, а хтео је да помогне и смири ситуацију. Није хтео да се обрачун настави и зато је отишао.

Извор: Курир/МОНДО/Ј.Д.