Свет

ЗАЛУЖНИ ПРИЗНАО И ЗАЛЕДИО УКРАЈИНЦЕ: Руси су направили нешто што је уништило сваку наду Кијева!

Ракете из нових руских система ПВО С-400 могу да стигну до града Дњепропетровска, изјавио је у интервјуу за магазин Економист главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни.

– Русија је побољшала своју противваздушну одбрану: експериментална верзија ракетног система С-400 може да стигне до града Дњепра – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине пожалио се да оружје које је пребачено у Украјину губи на употребљивости због спорости Запада у испорукама, захваљујући чему Русија успева да брзо унапреди своје наоружање. Тако су нове ракете С-400, према његовом мишљењу, учиниле америчке ловце Ф-16 , који би требало да буду испоручени тек следеће године, „мање корисним“ за Украјину.

Зато је, према речима Залужног, Русија успела не само да унапреди системе С-400, већ и да ојача своју одбрану у целини.

– Спутавајући испоруку ракетних система и тенкова дугог домета, Запад је дозволио Русији да се прегрупише и ојача одбрану. Ови системи су за нас били најрелевантнији прошле године, али су се појавили тек ове године – закључио је Залужни.

Раније је руски министар одбране Сергеј Шојгу , на састанку са војним особљем групе Восток, рекао да је руска војска набавила противваздушне ракетне системе који су за мање од недељу дана оборили више од двадесет украјинских авиона. Укупно, од почетка специјалне операције, према подацима Министарства одбране од 24. октобра, уништено је 511 украјинских војних авиона, 253 хеликоптера и 8.220 беспилотних летелица.

Извор: Информер