Свет

ЗЕЛЕНСКИ НАПРАВИО ФАТАЛНУ ГРЕШКУ, САД МУ ПРЕТИ ВЕЛИКА ОПАСНОСТ: Преварио је Путина и сам себи пресудио!

Председник Украјине Володимир Зеленски обећао је мировне преговоре са руским лидером Владимиром Путином током предизборне кампање, подсетио је пензионисани капетан америчког маринског корпуса Метју Хо у интервјуу за Јутјуб канал Диалогуе wоркс.

– Он је ушао у изборну трку и победио са великом разликом, добио је 70 одсто гласова због обећања да ће спровести мировни план о којим је разговарао са Владимиром Путином, да ће окончти сукоб у источној Украјини – рекао је Хо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима стручњака, касније су на председника Украјини вршили притисак западни савезници који су му претили понављањем државног удара у Украјини. Хо је сугерисао да је Зеленском обећано да ће ући у историју као особа која се супротставила руском лидеру.

– Већ ове јесени смо видели смањење подршке Зеленском, када је стигао у Сједињене Државе, хладно је дочекан. Имамо трагичну фигуру Зеленског, сада видимо жељу западних влада да пронађу излаз из ове ситуације, Сједињене Државе разматрају могућност да га елиминишу – закључио је војни стручњак.

Русија је више пута изражавала спремност за преговоре, али су кијевске власти увеле забрану на њих на законодавном нивоу. Кремљ је такође напоменуо да сада не постоје предуслови за прелазак ситуације у мирни смер, док постизање циљева специјалне операције остаје апсолутни приоритет Москве. Према речима Владимира Путина, Русија никада није одбијала дијалог, али друга страна мора директно да каже о својој спремности за њега.

Извор: Ало