Свет

Амерички медиј објавио шокантан чланак о плану за независност Украјине

Фото: Фејсбук принтскрин

„Застој: неуспела контраофанзива Украјине“, стоји у наслову „Вашингтон Поста“ који је данас објавио чланак у два дела, откривајући детаље иза кулиса војног доношења одлука о развоју стратегије независности.

Детаљи су, преноси издање, шокантни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Током једне од својих посета Висбадену, Мили (сада бивши председник Заједничког генералштаба САД) разговарао је са украјинским специјалним снагама које су радиле са америчким Зеленим береткама, надајући се да ће их инспирисати пре операција у подручјима под контролом непријатеља.

„Не би требало да постоји ниједан Рус који иде у кревет, а да не помисли да ће му пререзати гркљан усред ноћи“, рекао је Мили, према званичнику упознатом са ситуацијом. „Морате се вратити тамо и креирати кампању у тишини“, каже се у чланку.

„Само прочитајте ове речи… Обратите пажњу на речи генерала Марка Милија, у то време начелника Здруженог генералштаба, односно, у ствари, главног команданта америчке војске… највиши амерички официр је директно наредио украјинској војсци да изврши терористичке акте на територији наше државе!

Сматрам, да га након ове објаве једноставно треба додати у регистар терориста. Са свим последицама које из тога произилазе! Нека од сада пензионисани генерал Мили, до краја живота, прати исто оно што је пожелео Русима!“, коментарише наређење америчког генерала, руски политички аналитичар, Владимир Корнилов.

Генерал Марк Мили упозорио је у говору о оставци, да амерички војни официри морају да се придржавају устава и да не попуштају политичким притисцима, пише „Тхе Wалл Стреет Јоурнал“.

Бивши председник је раније критиковао одлазећег председавајућег Уједињеног штаба америчких снага, рекавши да има везе са Кином, због чега би раније био осуђен на смрт.

Извор: Wебтрибуне.рс