Свет

АМЕРИКАНЦИ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ КАД ЧУЈУ: Зеленски објавио ко је главни кривац за пропаст контраофанзиве!

Фото: Фејсбук принтскрин

Председник Украјине Владимир Зеленски најавио је почетак нове етапе сукоба са Русијом због доласка зиме, наводећи да контраофанзива није донела резултате, пре свега јер Кијев није имао довољно наоружања.

– Рат са Русијом је ушао у нову фазу – изјавио је Зеленски за Асошијетед прес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да ће зима закомпликовати војне операције након летње контраофанзиве Оружаних снага Украјине (АФУ).

Према његовим речима, контраофанзива није донела жељене резултате због сталне несташице наоружања и трупа. Зеленски је додао да не може бити задовољан резултатима.

Подсетимо, Украјина је са Запада добила велику помоћ у наоружању, али очигледно да то није било довољно и Зеленски сада јавно „лупа пацке“ западним менторима који су гурнули Украјину у крвави проски рат против Русије.

Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба рекао је 29. новембра да су Оружане снаге Украјине најјача војска у Европи. Он је ово мишљење изнео пре састанка Савета НАТО-Украјина. По његовом мишљењу, цела евроатлантска заједница треба да буде заинтересована за победу Украјине у сукобу са Русијом.

Пре тога, руски сенатор Алексеј Пушков назвао је лудошћу изјаве о успесима украјинских оружаних снага на фронту, које су дате током расправе о резултатима украјинске контраофанзиве.

Извор: Газета.ру