Свет

АНТОНОВ САОПШТИО СТРАШНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Знате ли где је завршило америчко оружје послато Украјини?!

Америчко оружје послато Украјини налази се широм света због корупције украјинских званичника, тврди руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.

Антонов је навео да се то оружје не налази само у источној Европи, већ и у другим регионима света, где продире, како је рекао, „захваљујући корумпираним украјинским званичницима“, саопштила је руска амбасада у Вашингтону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Антонов је рекао да ће нова испорука америчког оружја Украјини, у вредности од 200 милиона долара, само продужити сукоб и изазвати патњу хиљада људи, пренео је ТАШ.

Нови пакет војне помоћи Украјини у вредности од 200 милиона долара најавио је амерички председник Џозеф Бајден на састанку са украјинским колегом Володимиром Зеленским у Вашингтону.

Руски амбасадор тврди да се посета Зеленског Вашингтону показала као неуспешна, јер није убедио америчке власти да је Украјина важнија од безбедности САД.

Антонов је оценио да Зеленском више ништа не може да помогне, ни даље санкције Запада према Русији, нити нове испоруке оружја Украјини. Зеленски је у уторак посетио амерички Конгрес и разговарао са Бајденом.

Извор: Танјуг