Свет

РУСИ ПОДИГЛИ ЗАСТАВУ: Освојена је

Припадници Оружаних снага Русије подигли су у уторак заставу победе и над крајњом тачком Марјинке.

Војници 150. моторизоване дивизије и 5. бригаде натерали су према незваничним наводима руских војних блогера припаднике Оружаних снага Украјине на повлачење и са последњих рушевина на периферији стратешки важног града у Доњецку!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Јединице Оружаних снага Русије из састава 150. моторизоване дивизије истакле су заставу над последњом кућом у Каштановој улици. За потпуно ослобађање града преостало је да се очисти део северно од резервоара – наводи познати руски војни блогер Рибар и додаје да је након повлачења главнине украјинских снага на запад у Георгијевку чишћење џепова на периферији Марјинке било само питање времена.

Рибар наводи да ће даље напредовање руских снага до Георгијевке бити тешко јер су Оружане снаге Украјине успеле да минирају прилазе и формирају резервну одбрамбену линију.

– Оружане снаге Русије су се последњих недељу дана концентрисале на наношење ватрене штете на Курахово, Максимиљановку и Георгијевку. Дакле, уз правилну употребу јуришних група, група за деминирање, али и адекватну организацију чишћења, релативно брз искорак је сасвим могућ – наводи Рибар и додаје да даље напредовање Оружаних снага Русије без контроле над брдима на северу бесмислено.

Украјинска и руска војска за сада се нису званично огласиле. Сукоби око Марјинке, стратешки важног града на југоистоку Украјине, који је претворен у својеврсну тврђаву, трајали су скоро 10 година.

Извор: Srbija Danas