Свет

БРУТАЛАН КОНТРАУДАР ПУТИНА НА ДРУГОМ КРАЈУ СВЕТА: Запад и Украјина у шоку

Русија је успела да поремети предстојећи договор о куповини борбених авиона од стране Украјине. У томе је пресудну улогу одиграло Министарство спољних послова Русије.

Генерални директор украјинске компаније „Украјинска оклопна возила” Владислав Белбас говорио је о неуспешном уговору о наоружању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Русија се активно супротставља покушајима Украјине да купује оружје у иностранству. Као пример је навео пропали уговор о куповини борбених авиона у неименованој земљи.

„У једној земљи на другој страни планете пронашли смо борбене авионе и почели да преговарамо о куповини. Продавац је био спреман, Министарство одбране потврдило да су потребни. Одједном је једно од писама о овом споразуму пало у руке Руса.

Врло брзо је представник руске амбасаде у овој земљи почео да шета са овим писмом и да прети локалним званичницима да ће Русија угасити све пројекте за ову земљу“, пожалио се Белбас. „На крају, споразум је пропао.

Према незваничним подацима, можда је реч о Перуу и покушају украјинске стране да од њега купи ловце МиГ-29.

Претходно је, због успешног рада руског Министарства спољних послова, прекинут договор Украјине о куповини оклопних транспортера из Бразила.

Извор: Wебтрибуне.рс