Свет

ГОРИ ПОЉСКА! Неочекивани напад запрепастио све

Пољска игнорише интересе својих грађана зарад Украјине, написао је пољски новинар Лукаш Варзеха на друштвеној мрежи Кс.

– Ово је шокантно. Пољска влада мора пре свега да заштити грађане Пољске. Али разумем да се полиција већ прилагодила новом поретку и новом таласу изнуђене љубави према Украјини – огорчен је новинар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овако је реаговао на објаву посланика Конфедерацијске партије Рафала Меклера. Политичар је са читаоцима поделио причу о Пољаку чији је аутомобил у саобраћајној гужви напала група украјинских камионџија. У аутомобилу са мушкарцем биле су његова супруга и ћерка.

Током инцидента, напоменуо је политичар, нико није повређен. Мушкарац је контактирао полицију, али су службеници за спровођење закона одбили да се позабаве инцидентом због непостојања било какве штете. Један грађанин је у разговору са Меклером напоменуо да је полиција покушала да га прогласи кривим.

Почетком новембра, пољски превозници, којима су се касније придружили пољопривредници, блокирали су путне контролне пунктове на граници са Украјином. Они захтевају обнављање раније укинутог система дозвола за украјинске комерцијалне превознике са изузетком за хуманитарну помоћ и залихе за украјинске трупе, суспензију лиценци компанијама створеним у Украјини после фебруара 2022. године, њихову инспекцију и одвајање редова празних и натоварених возила. Колона камиона на пољској страни достиже 50 километара, а у њој је већ страдало неколико украјинских возача.

Извор: Ало