Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Упаљен метеоаларм, стиже

У Србији ће данас бити облачно време, а током јутра и преподнева се очекује снег на југу, југозападу, југоистоку и истоку, саопштио је РХМЗ.

Нарочито је хладно у Војводини где је током јутра било мраза, јер из централне Европе стиже хладнији ваздух. Данас је на снази жути метеоаларм, и то због снега у југоисточној Србији и на Косову и Метохији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуваће слаб и умерен, северни и северозападни ветар. Јутарња температура биће од минус три до један, а највиша дневна од нула на југу до шест на северу земље. Према мерењима РХМЗ у шест сати јутрос, најхладније је било на Копаонику (-7) и на Златибору где је измерено пет степени испод нуле, док је у Сјеници било -3.

У Београду ће данас бити претежно сунчано уз малу или умерену облачност. Ветар ће бити слаб до умерен, северозападни. Јутарња температура биће од минус два до нула, највиша дневна око пет.

Упаљен жути метеоаларм

Данас је на снази жути метеоаларм, и то због снега у југоисточној Србији и на Косову и Метохији.

Издато хидролошко упозорење

Водостаји на Дунаву код Бездана 17. децембра, код Новог Сада и Сланкамена 18. децембра, а код Панчева 19. децембра и на Тиси код Титела 17. децембра ће достићи и превазићи границе редовне одбране од поплава.

Извор: Srbija Danas