Свет

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ВОЈСКЕ: Одмах напустите град

Израелска војска (ИДФ) упутила је данас палестинским цивилима „хитан апел“ да због борби које се воде у и око града Кан Јуниса напусте већи део тог подручја.

Становницима четврти Ал-Катиба, Ал Махата и онима центру Кан Јуниса, портпарол ИДФ за арапске медије Авихај Адраи упутио је путем друштвене платформе Икс хитан апел да се евакуишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Позивамо вас да хитно напустите место где се налазите и кренете према познатим склоништима западно од Кан Јуниса“, рекао је Адраи у објави и навео пет блокова са мапе коју је ИДФ објавила.

ЦНН напомиње да није јасно колико ће људи моћи да види овај апел, с обзиром на недостатак комуникационих мрежа и интернет домета у већем делу Појаса Газе, и додаје да није познато ни на која склоништа Адраи мисли.

После прекида примирја између Израела и Хамаса прошле недеље, подсећа ЦНН, Израел је поново покренуо своју војну кампању у Гази и борбе се воде у Кан Јунису.

ИДФ тврди да је Кан Јунис „главно упориште“ Хамаса, а у петак је израелска војска саопштила да се у том другом по величини граду Појаса Газе, воде борбе „од куће до куће“.

Извор: Танјуг