Србија

ОПАСНОСТ ОД ПОЖАРА! Хитно повучен још један производ са тржишта у Србији, ако га имате у кући одмах га баците

Са тржишта Србије повучене су екстерне батерије за лаптоп бренда „Леново“, објављено на сајту на сајту система за узбуњивање о небезбедним производима Министарства трговине (НЕПРО).

Реч је о серији батерија 40АЛЛГ2WWWП са датумима производње: 22/0, 22/02, 22/03, 22/04, 22/05 и 22/06. Као разлог за повлачење производа са тржишта је наведен ризик од пожара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Објашњено је да се у малом броју екстерних батерија за лаптоп са серијским бројем 40АЛЛГ2WWWП завртњи могу да се олабаве, што може да изазове унутршњи кратак спој и проузоркује прегревање, па на тај начин изазвати пожар.

„Интерном провером утврђено је да се мера повлачења односи само на 13 комада батерија. Купци су идентификовани и обавештени о мери повлачења производа“, нааводи се на сајту НЕПРО.

Ово није први електрични уређај који је повучен са тржишта Србије. Недавно је то био случај са електричним бојлерима робне марке ТАЛАС, који су повучени због ризика од електричног удара.

Како је наведено, несавршеност конструкције у погледу зазора основне изолације код познатог броја електричних бојлера може да доведе до струјног удара ако нису испуњени захтеви наведени у упутству за инсталацију. Купци су могли да замене спорни део или чак да добију нов бојлер.

Извор: Блиц