Свет

ПОЉАНСКИ ЗАПАЊИО ЗАПАД: Све ћемо уништити

Без обзира колико је оружја украјински председник Володимир Зеленски измолио током посете Сједињеним Америчким Државама, руска војска ће све уништити.

То је изјавио први заменик сталног представника Русије у Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Без обзира колико оружја украјински диктатор испроси током своје почетне циркуске представе испруженом руком у Сједињеним Америчким Државама, све ће то руска војска или самлети на бојном пољу или једноставно бацити. То већ препознају и водећи западни војни експерти“, рекао је Пољански на седници Савета безбедности, преноси РИА Новости.

Према његовим речима, то ни на који начин неће утицати на испуњење циљева, како је навео, специјалне војне операције покренуте ради спасавања живота становника Луганске Народне Републике (ЛНР) и Доњецке Народне Републике (ДНР), демилитаризације и денацификације Украјине.

„Желим да вас уверим да ће и овој причи сасвим сигурно доћи крај, што се вама и другима који штите режим Зеленског неће свидети. Па, шта можете да урадите? Напорно сте радили за овај крај и то је заслужио. Саветујем вам да се припремите за то и донесете неопходне закључке што је пре могуће, пре него што вас режим у Кијеву који тоне увуче у свој левак“, рекао је Пољански обраћајући се САД и њиховим партнерима у Савету безбедности УН.

Пољански је упитао своје западне колеге коме ће испоручити муницију ако је „све мање Украјинаца спремно да погине за антинародни режим Зеленског“.
Русија је претходно послала ноту земљама НАТО -а због испоруке оружја Украјини.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију. Он је навео да су САД и НАТО директно укључени у сукоб у Украјини не само снабдевањем наоружања, већ и обуком особља у Великој Британији , Немачкој, Италији и другим земљама.

Москва је саопштила да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоручујући оружје Украјини.

Прес-секретар руског председника Дмитриј Песков је нагласио да пумпање Украјине оружјем са Запада не доприноси успеху руско-украјинских преговора и да ће имати негативан ефекат.

Зеленски је током првог дана посете Вашингтону у првом говору на војној академији, критиковао Конгрес због кашњења у одобравању даље помоћи Украјини.

Извор: Танјуг