Свет

РИТЕР ЗАЛЕДИО ЗАПАД: „Нисте послушали Путина, сада ћете платити…“

Западне земље плаћају цену јер нису послушале захтеве руског председника у вези са Украјином и НАТО-ом, пише бивши амерички војни обавештајац Скот Ритер.

Да је Запад послушао Путина, имао би добре шансе да избегне срамоту на фронту, економске последице и геополитичку изолацију која их је задесила након што је Украјина одбила да закључи мировне споразуме, тврди Ритер у ауторском тексту за „Конзорцијум њуз“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, Запад није ни покушао да разуме захтеве Русије, већ је циљано започео да оцрњује ту земљу и њеног председника.

И нису западне земље криве само зато што нису знале како да разумеју Путина, већ у томе што су то намерно одбиле и да покушају и окренуле се намерним клеветама и обманама у дефинисању Русије и њеног лидера западној публици, сматра он.

Кремљ је више пута истицао да ситуација у Украјини може да иде у мирном правцу, под условом да се узме у обзир дефакто ситуација и нове реалности на терену, све своје захтеве је јасно изнела.

Владимир Путин је рекао да ако Украјина жели преговарачки процес, нису јој потребни неки тамо театрални гестови, већ само да укине закон о забрани преговора са Русијом. Русија никада није била против решавања конфликта у Украјини мирним путем, али уз руске безбедносне гаранције, истакао је Путин, пренео је рууски портал Раша тудеј Балкан.

Извор: РТ